Koninklijke onderscheiding voor Elly Keiren-Mestrom uit Neer

NEER – Vrijdag 26 januari is aan de 96-jarige mevrouw Keiren-Mestrom uit Neer een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden haar opgespeld door burgemeester Désirée Schmalschläger.

Mevrouw Keiren -vroeger werkzaam als maatschappelijk werkster in de gezinszorg- ontvangt de onderscheiding voor haar verdiensten op het terrein van onder meer de heemkunde, het religieuze leven en sociale cohesie.

KVW
In de jaren zestig en zeventig was mevrouw Keiren betrokken bij diverse activiteiten. Zo was ze medeoprichter van het Kindervakantiewerk Roggel en het Kindervakantiewerk in Neer. Daarnaast was zij medeoprichter van de Seniorenvereniging Sint Martinus in Neer én medeoprichter en voorzitter van de peuterspeelzaal Neer. Bovendien was zij voorzitter van de groenekruisvereniging en bestuurslid van de buurtvereniging Het Klaverblad.

Heemkunde
Vanaf 1991 is mevrouw Keiren vrijwilliger bij de Parochie H. Martinus in Neer en betrokken bij het Parochieel Missie Comité. Vele jaren is zij contactpersoon gebleven voor de Neerse religieuzen in de missiegebieden. Vanaf 2006 is zij vrijwilliger bij de Heemkundevereniging Oos Naer. Hier maakt zij deel uit van de redactiegroep van het kwartaalmagazine. Als lid van de leesgroep leest zij publicaties of boekwerken na die voor publicatie klaar staan.

Contacten
Mevrouw Keiren toont op hoge leeftijd nog steeds een grote belangstelling voor de gemeenschap om haar heen en onderhoudt veel contacten, omdat zij niet wil dat iemand eenzaam is. Ze is nu bij Koninklijk besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen