Orange the World vlag gehesen bij het gemeentehuis

Foto: X - Burgemeester Désirée Schmalschläger

HEYTHUYSEN – Dinsdag heeft burgemeester Désirée Schmalschläger samen met Luciana van Heur-Enna de Orange the World vlag gehesen bij het gemeentehuis van Leudal.

Daarmee onderstreept de gemeente dat zij medestander is in het tegengaan van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Wereldwijd
Orange the World is een wereldwijde campagne die jaarlijks start op 25 november, op de Internationale Dag voor uitbanning van geweld tegen vrouwen. Na 16 dagen eindigt de campagne op 10 december, de dag voor de rechten van de mens. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd.

Veilig
‘Veilig, overal en altijd’, is dit jaar het thema van de campagne in Nederland. Geweld tegen vrouwen en meisjes is er op allerlei plaatsen: op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, in cyberspace, in het openbaar vervoer, in het onderwijs, in de zorg, in studentenverenigingen, op festivals, op het strand, achter de voordeur en op alle andere plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. Van seksuele intimidatie tot femicide.

Medestander
Met dit thema wordt de bewustwording vergroot dat verschillende vormen van geweld niet alleen achter de voordeur en op straat plaatsvinden, waar mensen al snel aan denken, maar dat het overal in de samenleving aanwezig is. En vooral ook dat je op al die plekken medestander kunt zijn. Jij kunt helpen, door niet weg te kijken als je iets ziet gebeuren tussen collega’s op je werk. Jij kunt helpen door ertussen te gaan staan als iemand geïntimideerd wordt. Jij kunt helpen door een steunend commentaar te posten als iemand wordt bedreigd op sociale media. Jij kunt helpen door een teamgenoot te wijzen op het melden van grensoverschrijdend gedrag op je sportclub. Er zijn honderden manieren waarop je medestander kunt zijn in je dagelijks leven.

Ben jij ook medestander? Onderteken dan de medestanderpledge op http://orangetheworld.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen