Gemeente Leudal waardeert mantelzorgers

Foto: Gemeente Leudal

LEUDAL – Een mantelzorger biedt langdurig en intensief zorg aan een partner, familielid, buur of vriend. Deze vorm van zorg komt steeds vaker voor, maar is daar­mee niet vanzelfsprekend. De gemeente Leudal vindt het belangrijk dat deze inwoners gezien, gehoord en gewaardeerd worden.

Daarom is er jaarlijks extra aandacht hiervoor tijdens de Dag van de Mantelzorg, op 10 november. In opdracht van de gemeente organiseerde Synthese met vele vrijwilligers een muzikale lunch voor mantelzorgers.

Onvoorwaardelijk
Het werd een bijeenkomst in het teken van ontmoeting, ervaringen delen en ontspanning. Daarnaast werden dit jaar 379 man­telzorgcomplimenten en 873 mantelzorgattenties aange­vraagd, die voor het einde van dit jaar uitgereikt worden. Wethouder Huub van Helden (CDA): ‘Mantelzorgers zorgen onvoorwaardelijk voor een naaste. Zij maken het mogelijk dat iemand die langdurig ziek is of een beperking heeft zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen, in de eigen vertrouwde omgeving. Ik vind het belangrijk dat deze inzet erkend én gewaardeerd wordt, want mantelzorgers maken in het da­gelijkse leven het verschil.’
In deze gemeente worden activiteiten georganiseerd door Steunpunt Mantelzorg Leudal, in samenwerking met inwoners, verenigingen, lokale sponsors en organisaties. Meer informatie is hier te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen