Zevende verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij brandstichtingen in Neer en Haelen

Foto: Facebook wijkagenten Leudal

NEER/HAELEN – De districtsrecherche Noord- en Midden-Limburg heeft vrijdag een zevende verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij verschillende (pogingen tot) brandstichtingen in Neer en Haelen. De verdachte die vandaag is aangehouden is een 77-jarige man uit de gemeente Leudal.

Eind 2022 en begin 2023 waren er meerdere brandstichtingen en pogingen tot brandstichting. Zo vond er op 21 januari 2023 een brandstichting plaats aan de Kasteellaan in Haelen en werd er op 15 januari 2023 en 4 maart 2023 gepoogd branden te stichten aan de Hanssum in Neer. Op 29 december 2022 en op 29 maart 2023 werden er daadwerkelijk branden gesticht op deze laatstgenoemde locatie.

Eerdere aanhoudingen
In het onderzoek naar deze (pogingen tot) brandstichtingen zijn eerder al zes personen aangehouden. Zij worden allemaal verdacht van betrokkenheid. Vier van deze verdachten (een 41-jarige man uit Helmond, een 29-jarige man uit Roermond, een 41-jarige man uit Boxtel en een 28-jarige man uit Eindhoven) zitten op dit moment vast in afwachting van hun proces. Twee personen (een 54-jarige man uit Frankrijk en een 49-jarige man uit Eindhoven) zijn op vrije voet, maar worden wel nog gezien als verdachte in deze zaak.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen