Ook Haler, Nunhem en Heibloem krijgen een laadpaal

Foto: Facebook gemeente Leudal

LEUDAL – Het aantal elektrische voertuigen in de gemeente Leudal neemt snel toe. Dit gaat uiteraard gepaard met een toename in de behoefte om elektrische voertuigen te laden.

Om aan die toename van laadbehoefte te voldoen wil de gemeente zorgen voor een dekkend netwerk van laadpalen binnen de gemeente. In de dorpen Haler, Nunhem en Heibloem ontbrak echter tot nu toe een laadpaal.

Geen drempel
Daar komt verandering in. Elk dorp hoort een laadpaal te krijgen. ‘In het regeerakkoord is opgenomen dat vanaf 2030 alle nieuw verkochte auto’s emissieloos dienen te kunnen rijden. In 2022 reden er 2530 elektrische voertuigen rond in de gemeente Leudal. Naar verwachting is dit aantal bijna verdubbeld in 2025 en bijna vervijfvoudigd in 2030’, zegt wethouder Michel Graef (Samen Verder). Wethouder en partijgenoot Heleen Wijers: ‘Het is een lang gekoesterde wens om in elk dorp van onze gemeente een laadpaal beschikbaar te stellen. Het uitbreiden van het netwerk van laadpalen draagt bij aan het faciliteren en stimuleren van elektrisch rijden, niet alleen voor onze bewoners, maar ook voor bezoekers. Te weinig laadpunten mogen geen drempel vormen voor elektrisch rijden.’

Ter inzage
Voor het realiseren van een parkeergelegenheid voor het opladen van een elektrisch voertuig is een verkeersbesluit noodzakelijk. Voor de in totaal drie locaties in Haler, Nunhem en Heibloem is een verzamelverkeersbesluit opgesteld. Vanaf vrijdag 2 juni ligt het verkeersbesluit gedurende zes weken digitaal ter inzage in het Gemeenteblad. Inwoners met een elektrische auto die geen mogelijkheid hebben om een laadpaal op eigen terrein te plaatsen, kunnen deze kosteloos aanvragen. Zij betalen alleen voor het opladen van het elektrisch voertuig. Meer informatie staat op www.leudal.nl/openbare-laadpalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen