Dronken man in busje zorgt voor ophef in Heythuysen

Foto: Facebook Wijkagenten Leudal

HEYTHUYSEN – Een dronken man in een busje heeft in de nacht van zaterdag op zondag de hulpdiensten in Heythuysen flink bezig gehouden.

De politie, die op zoek was naar inbrekers, trof op de Molenaarslaan de man in een bestelbus aan.

Hoogwerker
De man sloeg dreigende taal uit maar weigerde het voertuig te verlaten. Omdat niet duidelijk was of de man gewapend was, werden meerdere eenheden opgeroepen. Er werd ook een politiehond ingezet. De politie probeerde de bus vervolgens open te breken, maar dat lukte niet. Ondertussen bleef de man maar schreeuwen. Ook de brandweer werd opgeroepen om met behulp van een hoogwerker de situatie van boven te bekijken.

Onderzoek
Nadat de politie de identiteit van de man had vastgesteld slaagde een familielid er in hem over te halen de bus te verlaten, waarna bleek dat de man zwaar onder invloed was. De politie heeft hem aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het onderzoek naar betrokkenheid van de man bij mogelijke inbraakpogingen en het dreigen met geweld loopt nog.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen