Ook in Leudal kan het nog een ‘Indian Summer’ worden

Foto: Pixabay - frau_katze (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De koudste 18e september hebben we dan weliswaar net achter de rug, het kan nog best een ‘Indian Summer’ worden in Leudal.

In de Verenigde Staten wordt pas van een Indian Summer gesproken als de periode van mooi herfstweer door vorst voorafgegaan is. In Nederland gebruiken we die definitie niet, omdat vorst aan het begin van de herfst bij ons erg zeldzaam is.

Herfst
De Indian Summer is hier vooral een periode met warm, vrij zonnig en droog weer midden in de herfst, vaak in de maanden oktober en november. Vanaf welke datum je precies van een Indian Summer mag spreken verschilt per land. In sommige landen noemen ze een periode met warm en zonnig weer pas zo vanaf het begin van de astronomische herfst rond 22 september. Soms wordt ook het begin van de meteorologische herfst op 1 september aangehouden. Ook is er geen precieze einddatum. In de VS spreken ze soms zelfs in januari nog van een Indian Summer.

Aanmelden
Welke periode je ook kiest, de pracht van geel, rood en oranje gekleurde bladeren en de paddenstoelen die weer uit de grond springen nodigen uit om met de gidsen vanuit het Bezoekerscentrum Leudal, aan de Roggelseweg 58 in Haelen, het bos in te gaan voor een uitgebreide wandeling. Voor 3,50 euro p.p. kun je mee, kinderen tot 12 jaar betalen slechts 1 euro. Graag aanmelden via [email protected], of telefonisch tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum Leudal onder telefoonnummer 0475- 49.70.10.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen