Bijenstand van Bezoekerscentrum Leudal geopend op 4 september

Foto: Pixabay - Mammiya (CC0-Public Domain)

HAELEN – Zondag 4 september is de bijenstand van Bezoekerscentrum Leudal geopend voor belangstellenden, van 12.00 uur tot 16.00 uur.

In juli hebben de bijen heel goed hun nectar kunnen halen van de linde, maar ook van planten als de tamme kastanje, liguster, distel en het wilgenroosje.

Beter
Het gaat beter met de honingbijen. De laatste jaren stierven er in de winter veel volken. Maar in de laatste winter viel het mee, slechts zeven procent van de bijenvolken ging dood. Imkers weten dat dat de normale wintersterfte is. Echter, als het beter gaat met honingbijen zegt dat nog niets over de meer dan driehonderd andere soorten bijen in ons land. Voor veel soorten zijn de omstandigheden in onze omgeving nog zo, dat het moeilijk is om te overleven.

Zeshoek
Wil u meer weten over het leven van de bij, kom dan die zondag 4 september naar de Roggelseweg 58, waar in de bijenhal een imker aanwezig is die u graag over deze insecten vertelt. Let daarbij ook eens op de bouw van de bijenhal, die bestaat uit twee zeshoeken, zoals we die vinden in de bijenraten. Die zeshoekige vorm van de bijenraatcellen is efficiënt: de larven kunnen opgroeien tot volwassen bijen en er kan honing of stuifmeel in opgeslagen worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen