Einde aan gedoogbeschikkingen uitbreiding horecaterrassen

Foto: Pixabay - Cloud1902 (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De afgelopen jaren heeft de gemeente Leudal gewerkt met gedoogbeschikkingen voor de uitbreiding van horecaterrassen. De uitbreiding van de terrassen was gebaseerd op het feit dat voor het gebruikelijke aantal bezoekers meer ruimte nodig was, in verband met de coronamaatregelen.

Inmiddels is de 1,5 meter afstandsnorm ingetrokken en is er geen reden meer om te werken met de gedoogbeschikkingen. Daarom worden voor 2022 geen gedoogbeschikkingen voor de uitbreiding en overkappingen van terrassen meer verleend.

Verzoek
Een horeca-ondernemer kan overigens wel een verzoek bij de gemeente indienen voor een blijvende uitbreiding van het terras of voor een terrasoverkapping. Dit moet per individuele situatie beoordeeld worden. Om hierover van gedachten te wisselen kan de ondernemer contact opnemen met de accountmanager Horeca, de heer Van Heesewijk, via 0475 – 85.90.00 of [email protected].

Kwijtschelding huurkosten
Ter tegemoetkoming van de horeca is besloten de huurkosten voor de terrassen op gemeentegrond voor 2022 niet in rekening te brengen. De horeca-ondernemers waarop dit betrekking heeft ontvangen daarvoor dit jaar geen rekening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen