Opening productielijn houtvezel in Kelpen-Oler voor verduurzaming teelt

V.l.n.r. Jeroen Den Ouden, Stephan Satijn, Piet Verlinden
V.l.n.r. Jeroen Den Ouden, Stephan Satijn, Piet Verlinden
Foto: Den Ouden

KELPEN-OLER  – Gedeputeerde Stephan Satijn heeft samen met wethouder Piet Verlinden de nieuwe houtvezelproductielijn van Den Ouden Groep geopend op Groenlocatie Midden-Limburg in Kelpen-Oler.

Met deze nieuwe lijn gaat het bedrijf ‘Hortifibre’ produceren, een hoogwaardige houtvezel.

Veen
De vezel gaat samen met andere circulaire grondstoffen een duurzaam en lokaal alternatief bieden voor de toepassing van veen in teeltsubstraten en potgrond. Substraten en potgrond worden ontwikkeld voor de groei van planten. Deze bestaan vaak grotendeels uit de delfstof veen. Veengebieden zijn een belangrijke natuurlijke koolstofopslag op het land. Het is daarom van belang dat deze gebieden in stand worden gehouden. Om deze reden wordt er door het bedrijf gezocht naar hernieuwbare alternatieven die lokaal worden geproduceerd, zoals deze houtvezel.

Volgende generaties
Directievoorzitter Jeroen den Ouden: ‘Mede door het ideale vestigingsklimaat van de provincie Limburg is deze duurzame innovatie van de grond gekomen. Wij danken de provincie dan ook, evenals de gemeente Leudal, voor het vertrouwen. We kunnen zo samen werken aan oplossingen die bijdragen aan een duurzame leefomgeving voor volgende generaties’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen