Enquête: hoe veilig voelt Leudal zich?

Foto: Pixabay - knipsling (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De gemeente Leudal gaat aan de slag met het maken van nieuw, vierjarig veiligheidsbeleid.

Om tot dit beleid te komen wil de gemeente graag weten wat de veiligheidsbeleving van de inwoners is. Daarvoor is nu een korte vragenlijst samengesteld.

Afstemming
Die vragenlijst is anoniem te beantwoorden en is beschikbaar tot 15 februari via deze website. De zorg voor openbare orde en veiligheid is van oudsher één van de voornaamste taken van de overheid. De verantwoordelijkheid voor het veiligheidsbeleid op lokaal niveau ligt bij de gemeente. Ze zorgt voor afstemming met (veiligheids)partners als politie en het openbaar ministerie. Afhankelijk van het onderwerp worden ook vele andere partijen betrokken, zoals scholen, welzijnsorganisaties, ondernemers en de brandweer.

Onderwerpen
Als het gaat om verschillende onderwerpen op het gebied van veiligheid valt te denken aan een veilige woon- en leefomgeving (overlast, inbraken, diefstal, en het onveiligheidsgevoel), bedrijvigheid en veiligheid (veilig ondernemen, veilige winkelcentra, veilig uitgaan en veilige evenementen), jeugd en veiligheid (alcohol en drugsgebruik, veiligheid in en om de school), fysieke veiligheid (rampenbestrijding, crisisbeheersing, brandveiligheid) of integriteit en veiligheid (georganiseerde criminaliteit, polarisatie en radicalisering). Al deze zaken zullen dan ook aan bod komen in het nieuw te vormen beleid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen