Extra energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen

Foto: Pixabay - Alexas_Fotos (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Huishoudens met een laag inkomen – op of net boven het sociaal minimum – krijgen in 2022 een extra tegemoetkoming van 200 euro voor de stijgende energiekosten.

Inwoners van de gemeente Leudal met een bijstandsuitkering hoeven niets te doen. Zij zijn bekend bij de gemeente en krijgen het bedrag van 200 euro vanzelf.

Eerste kwartaal
Andere inwoners die in aanmerking kunnen komen, kunnen de energietoeslag later aanvragen. Dat kan pas als er meer bekend is over de uitkering van de extra energietoeslag. De rijksoverheid betaalt deze extra tegemoetkoming namelijk eerst uit aan de gemeenten. De gemeente keert de extra energietoeslag vervolgens uit aan huishoudens met een laag inkomen. De uitbetaling gebeurt in het eerste kwartaal van 2022, maar wanneer precies is nog niet bekend.

Informatie
Meer informatie over het aanvragen zal steeds te vinden zijn op deze pagina van de gemeentelijke site, die wordt aangevuld zodra meer bekend is over de manier van aanvragen en de voorwaarden waaraan moet worden voldaan. In aanmerking komen in ieder geval inwoners met een bijstandsuitkering, inwoners met een inkomen op of net boven het sociaal minimum, inwoners met een IOW-uitkering, AOW-gerechtigden zonder aanvullend pensioen en zelfstandige ondernemers met een laag inkomen.
Meer informatie is ook te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Reacties

Cookieinstellingen