Ook thuisschrijfactie Write for Rights levert weer honderden kaarten en brieven op

Foto: Amnesty International

ROGGEL – Ondanks het feit dat de jaarlijkse Write for Rights actie van Amnesty International dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer louter een thuisschrijfactie werd, leidde de inzet van velen toch weer tot een mooi resultaat.

Liefst 858 brieven en kaarten werden er geschreven. Kaarten om mensen, wiens fundamentele rechten geschonden werden en worden, een hart onder de riem te steken. Brieven om regeringsleiders, machthebbers en andere autoriteiten onder druk te zetten om de universele rechten van de mens te respecteren.

Scholen
Write for Right vind ieder jaar op 10 december plaats. Landelijk stond de teller vandaag op meer dan 326.000 brieven en kaarten. Maar Amnesty International is  natuurlijk gedurende het hele jaar door bezig met actie voeren. Dat dit effect heeft kun je onder meer hier lezen. Het Amnestyteam Roggel dankt ook de basisscholen van Roggel en Haelen, die ondanks de coronaperikelen meegedaan hebben door heel veel briefkaarten te schrijven. De scholen van Ospel en Meijel hebben de door hun geschreven kaarten rechtstreeks naar Amnesty in Amsterdam gestuurd. Deze zijn dus niet meegeteld in het hierboven genoemde resultaat, maar ook hun inzet wordt zeer gewaardeerd.

Optimistisch
‘We zijn optimistisch van aard en verwachten daarom  dat we volgend jaar op 10 december, op de internationale dag van de rechten van de mens, weer een Write for Rights actie kunnen houden bij café TonvanneBekker met Gemma waarbij we elkaar kunnen ontmoeten’, zo liet de organisatie nog weten.

Reacties

Cookieinstellingen