Geannuleerd ‘Herdenken met Kerst’ wel online te zien

Foto: Pixabay - Myriams-Fotos (CC0-Public Domain)

POSTERHOLT/LEUDAL – Tot het laatste moment zat de organisatie op het puntje van de stoel, maar de meest recente persconferentie was helder en stellig. Ook ‘Herdenken met Kerst’ kon niet doorgaan zoals het oorspronkelijk gepland was.

Nicole Conradi Uitvaartzorg en haar partners hadden het u zo graag gegund en gegeven, want er is door iedereen met veel enthousiasme aan meegewerkt en meegedacht.

Plan C
Vanaf het moment de de lockdown bekend werd, zijn verschillende opties de revue gepasseerd. Zo is overwogen alleen met de musici en (gast)sprekers het programma te maken in tijdsloten en daar een mooie videocompilatie van te maken. Maar ook door die handelwijze zouden de regels volstrekt onvoldoende kunnen worden nageleefd. Echter, waar een plan B is kan ook een plan C komen, zo heeft de organisatie bedacht. Kunnen de sprekers niet naar de locatie, dan komt de organisatie in kleine afvaardiging (maximaal twee personen) naar de sprekers, als deze dat goed vinden.

Bijzonder
Zo is alsnog een sfeervolle audiovisuele opname gemaakt van de bijzondere verhalen, met daartussen de muziekstukken. Deze werden door de musici op een geschikte locatie opgenomen. Mick Vogels Video en Daan van Kempen Lightfield Films werden gevraagd er een mooi samengesteld geheel van te maken. Het is een prachtige samenwerking geworden met een sfeervol resultaat. De muzikale invulling is verzorgd door Willeke Simons (zang), Kelly van den Elzen (zang), Jolanda Wolters (piano), Cleo Simons (hoorn) en Roeland Ruijsch (gitaar). Stadsdichter van Roermond, Hans van Bergen, heeft een gedicht en een verhaal voorgedragen en nabestaanden hebben gevoelens, verhalen en anekdotes gedeeld.

Samenwerking
U kunt het programma ‘Herdenken met Kerst’ vrijdag 24 december vanaf 19.30 uur bekijken op o.a. www.nicoleconradi.nl. Wat begon als een spontane gedachte, heeft zich de afgelopen tijd ontvouwd tot een krachtige, belangeloze samenwerking van musici en verschillende ondernemers (Mick Vogels Video, Daan Kempen Lightfield Films, HALLO Magazine, Fotonique Roermond, Kasteel Aerwinkel, Granzier Uitvaartservice, Brasserie Verkoch, Jill & Co Living & Fashion, Versboerderij Schreurs, Weertmagazine, Roerdalenbladen) en lieve vrijwilligers uit de regio. De opname blijft online beschikbaar tot eind januari. De organisatie van ‘Herdenken met Kerst’ wenst u fijne en veilige feestdagen en een bevrijdend en gezond 2022. Voor degenen die zich aangemeld hadden voor de live-bijeenkomst: nogmaals hartelijk dank voor jullie belangstelling en betrokkenheid. En voor iedereen: alle goeds, dat de kerstdagen – ook in klein gezelschap – hartverwarmend mogen zijn.

Reacties

Cookieinstellingen