Inwoner Buggenum aangehouden in verband met witwaspraktijken

Foto: Facebook wijkagenten Leudal

BUGGENUM – De politie heeft dinsdag drie personen aangehouden in een onderzoek naar witwassen. Naast de aanhoudingen werden er op tien locaties in Buggenum, Den Haag, Monster en Leidschendam doorzoekingen gedaan.

Rechercheurs hebben op deze locaties diverse woningen en bedrijfspanden uitgebreid doorzocht. Hierbij werd onder andere beslag gelegd op onroerend goed, administratie, voertuigen en luxe goederen.

Beperkingen
De drie verdachten zijn een 30-jarige man uit Buggenum en vrouwen van 49 en 57 jaar uit Den Haag. De drie verdachten zitten op dit moment vast en zullen worden gehoord. Zij zitten in beperkingen, wat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben. Het onderzoek is nog in volle gang en wordt uitgevoerd door een samenwerkingsverband tussen het FinEC-team van de politie eenheid Den Haag, de districtsrecherche Den Haag West en het basisteam Scheveningen.

Financieel rechercheren
Een FinEc-team is gespecialiseerd in financieel rechercheren en voert onderzoeken uit naar daders van witwassen en fraude. Financieel rechercheren is een beproefde methodiek voor het blootleggen van netwerken, het identificeren van daders, het vaststellen van feiten en omstandigheden en het verzamelen van bewijs in strafrechtelijke onderzoeken.

Reacties