Inwoners tippen politie massaal over locaties ‘racebanen’ in gemeente Leudal

Foto: Facebook Wijkagenten Leudal

LEUDAL – Een bericht van de politie op haar Facebookpagina over een snelheidscontrole heeft flink wat tips en aanbevelingen opgeleverd van inwoners van Leudal.

De laatste weken voerde de politie op verschillende dagen en tijdstippen snelheidscontroles uit op de Belenbroeklaan in Heythuysen. De maximale snelheid is daar 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 kilometer per uur.

Zandvoort
In de reacties op het bericht kregen de agenten uitnodigingen om te controlen op onder meer de Vlasstraat, Tienderweg en Oude Trambaan. Ook inwoners uit de andere kernen hadden nog wel wat tips. De Molenweg in Roggel werd een stratencircuit genoemd en ook op de Beltmolenstraat wordt hard gereden. De Brigittastraat in Ittervoort is eveneens berucht: ‘Zandvoort is er niets tegen, zowel vrachtverkeer als landbouwverkeer raast er doorheen’ stelt een inwoner. ‘Kom maar eens op de Haelerweg en de Hoogstraat in Horn flitsen. Dat zijn twee racebanen!’ meent een ander. ‘Jullie mogen eenzelfde actie ook wel eens uitvoeren op de Napoleonsweg in Haelen. Tussen Brentjes en tankstation Scheres, ook het lokale racecircuit’. Heibloem, Baexem, de verzoekjes kwamen uit alle hoeken.

Dank
Enkele maanden geleden nog was er vanuit de politiek al een oproep om meer te doen tegen snelheidsduivels. De politie toonde zich in ieder geval dankbaar voor alle meldingen: ‘We gaan de komende weken kijken of de door jullie aangeleverde locaties straten zijn waar frequent te snel wordt gereden. Het een en ander heeft namelijk te maken met de inrichting van de weg, gevaarzetting et cetera. Bedankt voor jullie feedback’, besloten de wijkagenten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen