Zonneweides in Neer: ‘Niet alles moet wijken voor profileringsdrang’

Foto: Pixabay - fabersam (CC0-Public Domain)

NEER  – Plannen voor grootschalige zoneweides in Neer zorgen voor onrust. Volgens de fractie Ronduit Open regent het klachten.

De gemeenteraad was eerder kritisch over deze plannen. Nu constateren de raadsleden Franzen en Wagemans van voornoemde fractie dat het – wederom – ontbreekt aan goede communicatie, terwijl daar juist extra aandacht aan zou worden geschonken.

Vakantie
Er wordt slechts een beperkt aantal belanghebbenden uitgenodigd voor informatiebijeenkomsten, zo schrijven de twee raadsleden aan het college van B&W. Bovendien worden de bijeenkomsten georganiseerd op een namiddag in de vakantietijd. ‘Op geuite kritiek vanuit burgers wordt afhoudend gereageerd vanuit het gemeentehuis’ laat het duo verder weten. ‘Het beeld ontstaat dat de plannen vooral bedoeld zijn om Leudal te profileren als de meest duurzame gemeente. Dit mag echter naar onze opvatting nimmer inhouden dat alles – zoals landschap, landbouwbelangen, reacties van burgers – moet wijken voor die drang tot profilering. Wij brengen verder in herinnering dat er serieuze problemen zijn op technisch vlak. Ook rond de veiligheid zijn er tal van vragen. Daarnaast is er kritiek geuit vanwege de grootschaligheid van de plannen.’

De raadsleden noemen het onaanvaardbaar dat het gestarte communicatietraject dezelfde problemen oproept als verleden jaar het geval is geweest. ‘Inbreng van burgers is belangrijk en wij roepen u op die even serieus te nemen als wij dat doen’ besluiten ze.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen