Hardrijders op de Berikstraat in Buggenum: maat is vol

Foto: John Hölsgens

BUGGENUM – Bewoners van de Berikstraat in Buggenum hebben de gemeente een brief gestuurd, waarin ze aangeven dat ze helemaal klaar zijn met zijn de hardrijders in hun straat. Ze vragen om maatregelen.

Er geldt een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur, maar de situatie nodigt uit om flink gas te geven, zei Ton Metsemakers van de Dorpsraad tegen Dagblad De Limburger.

Onveilig
‘Het is een tamelijk brede straat, zonder scherpe bochten of zijwegen. Je kunt ver vooruit kijken en er is maar aan één kant bebouwing. Mensen hebben niet het idee dat ze in een woonwijk rijden.’ De bewoners voelen zich onveilig. Vooral bij de basisschool ontstaan iedere dag gevaarlijke situaties tijdens de haal- en brengmomenten. Wegversmallingen hebben geen zin zegt Metsemakers. Het maakt rijden er alleen maar leuker. ‘Drempels zou kunnen, maar die wil niemand voor zijn eigen deur. Het is zeker niet makkelijk op te lossen, maar er moet wel echt iets gebeuren.’

Reacties