Eerste initiatieven sport- en beweegakkoord Leudal zijn binnen

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Na de ondertekening van het sport- en beweegakkoord formeerde het kernteam een groep van betrokken supporters, waaronder Kim Hanssen (Hoera Kindercentra) en Rocco Blommers (basisschool Sint Liduina en basisschool Harlekijn). Zij beheren het uitvoeringsbudget.

Kim gelooft in het goede voorbeeld geven. ‘Daarom wilde ik deze kans aangrijpen. Met het kernteam jagen we de speer- en actiepunten uit het sport- en beweegakkoord aan.’

Leefbaarheid
Organisaties, verenigingen of inwoners kunnen een aanvraag doen voor een uitvoeringsbudget, gericht op een initiatief dat aansluit bij die actiepunten uit het sport- en beweegakkoord. Kim: ‘Met die initiatieven zorgen we ervoor dat de ambities uit het sport- en beweegakkoord worden uitgevoerd. Daarmee hopen we de leefbaarheid in de dorpen te vergroten en de vereenzaming tegen te gaan. De eerste initiatieven zijn al binnen.’

Aanvragen
Rocco hoopt op meer vernieuwende en duurzame ideeën. ‘Voor mij is samenwerken heel wezenlijk. Verschillende organisaties en instellingen samen brengen én samen laten uitvoeren, dat zijn aspecten waar ik in het bijzonder op let. Ik hoop dat er mooie nieuwe initiatieven ontstaan die mensen in beweging brengen, met name mensen die op dit moment nog inactief zijn.’ Initiatiefnemers kunnen een aanvraag voor het uitvoeringsbudget indienen met het dit aanvraagformulier. Het kernteam controleert of het initiatief voldoet aan de voorwaarden. Een ruime meerderheid moet hier positief over beslissen. Meer weten over het sport- en beweegakkoord Leudal, het uitvoeringsbudget of de services? Neem een kijkje hier of neem contact op met Renée Cuenen via [email protected]

Reacties