Eventuele financiële injectie gemeente biedt scholen in Kelpen-Oler en Heibloem een jaar uitstel

Foto: Facebook Dorpsraad Kelpen-Oler

LEUDAL – De voorgenomen sluiting van de basisscholen in Heibloem en Kelpen-Oler wordt met één jaar uitgesteld als de gemeente Leudal de tekorten over 2021 wil dekken. Scholenkoepel Spolt wil uiteindelijk toch ingaan op een aanbod van financiële ondersteuning door de gemeente, zo wist Dagblad De Limburger op vrijdag te melden.

Leudal zou bijna 97.000 euro moeten bijdragen om het gat in de begroting van 2021 te dichten. Wethouder Robert Martens (D66) geeft aan dat de gemeenteraad uiteraard het laatste woord heeft in deze beslissing.

Leerlingenaantallen
Bestuursvoorzitter Gérard Zeegers liet in december weten dat de basisscholen in Kelpen-Oler en Heibloem per 1 augustus 2021 moeten sluiten. Buggenum zou een jaar later moeten volgen. Gebrek aan financiën en dalende leerlingenaantallen noemde hij als belangrijkste oorzaken. In de dorpen en binnen de gemeente worden die argumenten betwijfeld. Eerst had Zeegers geen oren naar het aanbod, maar op aandringen van de medezeggenschapsraden gaat hij er nu toch op in. Daarmee hoopt hij de patstelling met de medezeggenschapsraden te doorbreken. Het jaar extra geeft ruimte om de sluiting rustig af te wikkelen. Want, zo zei Zeegers tegen de krant: het is uitstel, geen afstel. De suggestie dat de bestuurder nu overstag ging, omdat sluiting per 1 augustus 2021 een praktisch onhaalbare kaart lijkt, wierp hij verre van zich.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen