Ronduit Open pleit opnieuw voor strenge normen en handhaving op Zevenellen

Foto: John Hölsgens

LEUDAL  –  Omdat de fractie onbevredigende reacties kreeg op eerdere voorstellen om strakke maatregelen te nemen, wil Ronduit Open tijdens de raadsvergadering van 16 maart een motie indienen over bedrijventerrein Zevenellen.

Er zijn toenemende zorgen over mogelijke overlast van bedrijven die zich gaan vestigen op het terrein.

Papieren werkelijkheid
Volgens Ronduit Open blijkt met grote regelmaat dat in vergunningen opgenomen normen alleen maar een papieren werkelijkheid zijn, die niet in overeenstemming is met de overlast zoals burgers die ervaren. Bovendien leert de ervaring dat controles vaak worden gehouden op vooraf aangegeven tijdstippen, waardoor ze niet effectief zijn. Maatregelen blijven dan ook meestal uit.

Emissies
Niet voor het eerst
geeft Ronduit Open dan ook aan dat op Zevenellen strenge normen moeten worden opgenomen op het gebied van bijvoorbeeld geur, andere emissies en geluid. De fractie pleit voor permanent functionerende meetpunten in de omgeving van Zevenellen. Provincie en gemeente zouden dan verwijzingen naar dit registratiesysteem dienen op te nemen in vergunningen. En uiteraard zouden bij overschrijding van de normen dan ook maatregelen moeten worden getroffen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen