‘Samen maken wij een vuist tegen ondermijnende criminaliteit’

Foto: Pixabay - cocoparisienne (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Burgemeester Desiree Schmalschläger laat op de gemeentelijke website weten dat de aanpak van ondermijnende criminaliteit hoge prioriteit blijft houden.

Van ondermijnende criminaliteit is sprake als de onderwereld gebruikt maakt van de bovenwereld, om illegale activiteiten uit te voeren.

Drugs
Voorbeelden hiervan zijn loodsen en panden die gebruikt worden voor drugslaboratoria of hennepkwekerijen, witwassen van geld, mensenhandel en allerlei vormen van fraude. ‘Leudal is een plattelandsgemeente waar het fijn veilig wonen, werken en recreëren is. Dit willen we graag zo houden. Samen kunnen we een vuist maken tegen de ondermijnende criminaliteit en ervoor zorgen dat normen en waarden behouden blijven. Geef criminelen geen gelegenheid’, aldus Schmalschläger. Op de website van de gemeente is te lezen welke bijdrage inwoners kunnen leveren.

Reacties