Verband tussen ontmantelde methlabs in Ittervoort en Baexem

Foto: Wikipedia - Radspunk (CC BY-SA 4.0)

ITTERVOORT/BAEXEM – Het Eindhovense viertal Sezer K. (27), Can K. (50), Adolf L. (41) en Ta L. (33), dat in de cel zit voor betrokkenheid bij een methlab aan Beekkant in Baexem, wordt (minstens voor een deel) gelinkt aan een lab in Ittervoort.

In juli ontmantelde de politie een drugslab in de Margarethastraat in Ittervoort. Dat was niet meer in werking, maar wel professioneel opgezet. Er werden toen geen aanhoudingen verricht.

Harddrug
Op 3 november volgde de inval van de politie in Baexem, waar zo’n honderd liter methamfetamine-olie werdgevonden. Er zou ook 72 kilo (meth)amfetamine zijn aangetroffen, maar dat kan justitie niet bevestigen. Crystal meth is een harddrug die lange tijd vooral populair was in de Verenigde Staten. Sinds 2019 zien opsporingsdiensten steeds meer methlabs in Nederland. De marges op xtc en speed zijn gezakt en daarom lijkt het voor drugscriminelen in ons land interessanter om zich op meth te storten. De Eindhovense groep wordt vooralsnog officieel verdacht van ‘voorbereidingshandelingen’ en het produceren van meth.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen