Horn: grote brand in leegstaand Chinees-Indisch restaurant

HORN – Dinsdagochtend, iets na 4.30 uur, is een grote brand ontstaan in het leegstaand Chinees-Indisch restaurant bij Hornerhof aan de Rijksweg in Horn.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer adviseerde ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te zetten.

Rook
De rookontwikkeling trok richting het centrum van het dorp. Brandweerlieden moesten alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat de brand oversloeg naar het naastgelegen snookercentrum en de sporthal. Bij de bluswerkzaamheden werd een hoogwerker ingezet. Vanwege de rook werd een aantal woningen in de buurt ontruimd. Rond 7.45 uur liet de brandweer weten dat de rookontwikkeling afnam. Om 8.30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven en konden de omwonenden weer naar hun huizen. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand was.

Roet
De Rijksweg was tijdelijk dicht. In de omgeving van de Rijksweg was volgens de brandweer sprake van neerslag van roet. Volgens de Veiligheidsregio kunnen buurtbewoners dit zelf opruimen, maar moeten ze daarna wel goed hun handen wassen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen