Aldi stuit op verzet tegen plannen voor vestiging in Neer

Foto: John Hölsgens

NEER – Er is verzet tegen het plan van de Aldi om een vestiging in Neer te openen. De tegenstand komt vooral van de supermarkt in het dorp en de supermarkt in Kessel.

Aldi wil zich vestigen in de voormalig lampenwinkel aan de Napoleonsweg in Neer. Dat zou al dit jaar moeten gebeuren, zo zei een woordvoerster van Aldi eerder tegen Dagblad De Limburger.

Haaks
Ben Hackert vertegenwoordigt de belangen van de supermarkten in in Neer en Kessel. ‘Met de komst van een prijsvechter als Aldi is het voor kleinere winkels lastig om te blijven functioneren, terwijl ze juist een belangrijke sociale rol vervullen’ zei hij tegen de krant. Hackert houdt de besluitvorming in het oog, geeft hij aan. Op het moment dat de gemeente de aanvraag goedkeurt, zal niet veel later een bezwaarschrift volgen. ‘Wij zijn van mening dat de komst van een Aldi op termijn de doodsteek voor het centrum van Neer is. De solitaire ligging aan de rand de kern staat haaks op de gedachte om winkels bijeen te houden.’

Jong Nederland
Zorgen zijn er verder bij Jong Nederland, vooral over de toenemende verkeersdrukte door het winkelend publiek. Jong Nederland heeft een eindje verderop een accommodatie en is bang voor gevaarlijke verkeerssituaties. Het bestuur is niet per se tegen de komst van de Aldi, maar pleit wel voor goede maatregelen om het veilig te houden voor de kinderen.

Reacties