Getouwtrek over drugsafval in Haler nog niet ten einde

Foto: Pixabay - herbinisaac (CC0-Public Domain)

HALER – Het drugsafval dat drieënhalf jaar in een oude mestkelder in Haler lag, is eindelijk opgeruimd. De gemeente Leudal wil de kosten van het weghalen van drugsafval in Haler nu gaan verhalen op de eigenaar van de mestkelder waar het spul opgeslagen lag. Maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig.

Na drieënhalf jaar werd het vloeibare afval begin december eindelijk verwijderd door een gespecialiseerd bedrijf. Het afval was afkomstig van een drugslab aan de Lochterstraat.

Onprofessioneel
In 2019 werd duidelijk dat het afval, waar al die tijd niemand een hand naar uitstak, in een waterplas buiten de stal terecht was gekomen. De eigenaar kreeg vervolgens in eerste instantie twee weken de tijd om de troep op te ruimen. Juridisch getouwtrek hierover werd echter pas vier maanden geleden beslist in het voordeel van de gemeente, die daarop het bedrijf opdracht kon geven tot actie over te gaan. De advocaat van de eigenaar, Carlo Oomes, heeft tegenover Dagblad De Limburger nu verklaard dat de zaak hiermee nog niet ten einde is. Het saneringsbedrijf zou ‘onprofessioneel’ te werk zijn gegaan, waardoor de rekening voor de eigenaar onnodig hoog zou zijn. ‘Wij zullen dan ook niet akkoord gaan met de rekening’ zei de advocaat tegen de krant. Zijn cliënt beweert daarnaast dat hij niets afwist van het drugslab in de door hem verhuurde stal. Hij werd hiervoor overigens wel veroordeeld door de rechtbank, waardoor hij ook verantwoordelijk werd gehouden voor het opruimen. Het hoger beroep loopt nog.

Reacties