Prachtig resultaat Write for Rights ondanks coronahindernissen

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Ondanks de coronahindernissen heeft de schrijfactie Write for Rights 2020 van Amnesty International in Leudal een geweldig resultaat behaald.

Vorig jaar werden er al 982 brieven/kaarten gestuurd voor mensen wiens rechten op uiteenlopende manieren geschonden werden. Dit jaar werd een nog groter aantal geschreven: 1105.

Scholen
Het Amnestyteam Roggel wil, namens de mensen die onrecht is aangedaan, iedereen die meegedaan heeft heel hartelijk danken voor de inzet. Een speciaal woord van dank gaat uit naar de zes basisscholen van Ittervoort, Heythuysen, Baexem, Neer, Roggel en Ospel voor de vaak pakkende teksten op de briefkaarten.

Gecombineerd
Het team is optimistisch en gaat er van uit dat er volgend jaar op 10 december, de internationale dag van de rechten van de mens, weer een Write for Rights actie gehouden kan worden op de vertrouwde wijze: bij cafe TonvanneBekker met Gemma in Roggel. Verder wordt nagedacht over een gecombineerde schrijfactie, waarbij zowel vooraf thuis, als ook op locatie geschreven kan worden.

Reacties