Weerterland derde teststraat in de regio vanaf medio november

Foto: John Hölsgens

WEERT – Iedereen met coronagerelateerde klachten kan zich laten testen bij één van de testlocaties van de GGD. In de regio Limburg-Noord was al een testlocatie in Venlo en gisteren kwam daar dus de testlocatie in Roermond bij.

Medio november wordt daar nog een derde locatie aan toegevoegd, namelijk aan de Fahrenheitstraat op bedrijventerrein Kampershoek in Weert. Het gaat om een intensieve samenwerking tussen GGD Limburg-Noord, SJG Weert, zorgorganisatie Stichting Land van Horne en uiteraard de gemeenten Weert en Nederweert.

Sponsors
Brenda Pieters van GGD Limburg-Noord is blij met de nieuwe locatie: ‘De voorbereidingen zijn in volle gang. Vanaf november verdelen we onze testcapaciteit dan over drie testlocaties, waardoor de reistijd voor de inwoners van Midden-Limburg korter wordt.’ Lokale ondernemers hebben de inrichting mede gesponsord om snel tot een teststraat te komen. Ook de bestuurders Inge de Wit (SJG Weert) en Marjon van de Mortel (Stichting Land van Horne), zijn te spreken over de samenwerking en de snelheid waarmee alles wordt gerealiseerd. De Wit: ‘De behoefte aan een teststraat in de regio was groot. We kwamen er snel achter dat die alleen gerealiseerd kon worden als we hier als regionaal zorgnetwerk gezamenlijk onze schouders onder zouden zetten. Amper een maand na de eerste gesprekken kunnen we nu de opening aankondigen. Dat is echt heel mooi.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen