Mogelijk verband tussen autobrand Buggenum en conifeerbranden in Horn en Linne

Foto: Pixabay - Comfreak (CC0-Public Domain)

BUGGENUM – Maandagnacht is in de Pastoor Schmeitsstraat in Buggenum een auto uitgebrand. Het zou volgens buurtbewoners gaan om de auto van een vrouw van een politieagent.

Dat zou kunnen duiden op een wraakactie, maar de politie sluit niet uit dat het het werk is van een seriebrandstichter, gelet op recente conifeerbranden in de regio.

Knal
Omstreeks middernacht hebben buurtbewoners twee scooters gehoord, die korte tijd stopten en daarna snel verder reden. Even later hoorden ze een flinke knal. De auto werd mogelijk overgoten met bezine. Drie buurtbewoners bevestigden tegenover Dagblad De Limburger dat de auto van de vrouw van een agent zou zijn. Een woordvoerder van de politie wilde vanwege de privacy echter niet tegen de krant zeggen van wie de auto is en gaf aan dat de brand wordt onderzocht als ieder andere. De afgelopen periode waren er conifeerbranden in Horn en Linne. Het zou ook in dit geval zo kunnen zijn dat coniferen naast de auto werden aangestoken en dat deze daardoor vlam heeft gevat, zo verklaarde de woordvoerder. Forensisch- en buurtonderzoek moeten duidelijkheid geven.

Reacties