OM gaat bestuurder speedboot vervolgen voor dood door schuld

Foto: Pixabay - FrankMagdelyns1 (CC0-Public Domain)

NEER – De speedbootbestuurder die betrokken was bij het ongeluk waarbij de 15-jarige Mirthe uit Neer om het leven kwam, wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor dood door schuld en het varen met meer alcohol op dan toegestaan.

Dat heeft een woordvoerder van het Functioneel Parket woensdagmiddag laten weten aan Dagblad De Limburger.

Onderzoek
Het ongeluk gebeurde op 23 juli 2019, voor de kust van Zoutelande in Zeeland. Een speedboot voer over de rubberboot waar het Neerse meisje in zat. Ondanks toegesnelde hulp overleed ze aan haar verwondingen. Na het ongeluk bleek uit een ademanalyse dat de bestuurder, een 34-jarige man uit het Koudekerke, net iets meer had gedronken dan is toegestaan. Een tegenonderzoek, een bloedonderzoek, wees volgens raadsvrouw Rivka Davidse uit dat de bestuurder niet te veel alcohol op had.

Verdriet
Via zijn advocaat heeft de man aan De Limburger weten dat hij ‘tot op de dag van vandaag nog altijd niet snapt hoe hij het rubberbootje heeft kunnen missen’. De advocaat: ‘Mijn cliënt betreurt het ongeval ten zeerste en staat nog elke dag stil bij dit noodlottige ongeval. Hij heeft spijt betuigd aan de nabestaanden, maar begrijpt dat dit hun verdriet en gemis niet minder maakt. ‘Wanneer de zaak op zitting komt is nog niet duidelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen