Mondkapjes verplicht op Scholengemeenschap Sint Ursula

Foto: Pixabay - Ben_Kerckx (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Met ingang van 26 oktober geldt op alle middelbare scholen die horen bij Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) een mondkapjesplicht. Scholengemeenschap Sint  Sint Ursula in Horn en Heythuysen valt daar ook onder.

De verplichting gaat dus meteen na de herfstvakantie in.

Tweede golf
De school werkte al met hybride onderwijs, een combinatie van les op afstand en fysiek onderwijs. De forse stijging van het aantal besmettingen heeft de directie echter tot deze maatregel doen besluiten. ‘Ook op school kregen we vaak te maken met leerlingen en medewerkers die thuis moesten blijven. Hierdoor nam de druk op de organiseerbaarheid toe. Veel eerder dan verwacht zaten we in de voorspelde tweede golf’ zo werd ouders en verzorgers medegedeeld.

Verkeersruimten
De plicht geldt voor alle ‘verkeersruimten’ binnen de schoolgebouwen en daar waar de anderhalve meter afstand tot medewerkers door leerlingen niet gegarandeerd kan worden. In de klaslokalen hoeft het mondkapje dus niet gedragen te worden, tenzij er geen afstand tot de docent kan worden bewaard. In de aula’s geldt de regel: zitten mag zonder (ook om te kunnen eten), maar bewegen moet mét een mondkapje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen