Jennifer Romen wint Inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg

Foto: Prins Bernhard Cultuurfonds

MAASTRICHT – De Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is dit jaar voor Jennifer Romen, danseres en choreografe in de categorie Urban Dans. Gouverneur Bovens reikt de prijs op 26 november uit. Die prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro en een glasobject van kunstenares Ruth Houkes uit Horn.

Jennifer is op 12-jarige leeftijd begonnen met dansen. Geïnspireerd door Michael Jackson begon ze zijn bewegingsstijl te imiteren in haar slaapkamer.

Hiphop
Al snel besefte ze dat ze meer wilde bereiken met dans. Ze ging deelnemen aan hiphopwedstrijden en groeide wereldwijd uit tot een begrip in de hiphop-scene. Zo werd ze drievoudig Europees Kampioen, drievoudig Wereldkampioen en won ze de World Dance Sport Games in Taiwan als solist. ‘Met de toekenning van de Inspiratieprijs 2020 aan Jennifer Romen lauwert het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg deze danseres en choreografe voor haar inspirerende bijdrage aan het dansklimaat in en vanuit Limburg’, aldus de jury.

Reacties