Jongeman uit Horn (18) betrokken bij straatroven in en rond Roermond

Foto: Pixabay - ID 4711018 (CC0-Public Domain)

ROERMOND – De politie heeft vijf personen aangehouden in verband met een tiental straatroven in en rond Roermond. Onder hen is een jongeman van 18 jaar uit Horn.

Verder werder vier jongens van 16 jaar aangehouden. Zij komen uit Roermond en Herten. Ze zitten allen vast. De politie sluit niet uit dat meerdere aanhoudingen volgen.

Bedreiging
De straatroven vonden plaats vanaf augustus. De slachtoffers werden steeds door twee of meerdere verdachten benaderd en onder verbale bedreiging of door mishandelingen gedwongen tot afgifte van geld of andere kostbare goederen. Bij enkele van deze straatroven maakten de verdachten gebruik van een steekwapen of vuurwapen, of een voorwerp dat daarop leek. Een eerste resultaat in het lopende onderzoek openbaarde zich vorige week al, toen de politie op 22 september twee personen uit Roermond aanhield voor afpersing en chantage van jonge slachtoffers.

Reacties