Roermond is bang voor stank vanuit Zevenellen

Foto: Wikipedia - qwesy qwesy (CC BY 3.0)

HAELEN/ROERMOND – In Roermond maakt men zich druk over de plannen voor mestverwerking op bedrijventerrein Zevenellen in Haelen.

Dorpsraden van Swalmen en Boukoul, het dorpscomité Leeuwen, de stichting wijkteam Asselt, de wijkraad Herten en ‘Wij zijn Maasniel’ hebben een brief geschreven aan het college van B&W in Roermond, waarin zij hun zorgen over stankoverlast kenbaar maken.

Maasplassen
‘Vooral bij westenwind en de wind waait vaak uit die richting’ zei Elly Joosten van het dorpscomité Leeuwen tegenover Dagblad De Limburger. ‘We willen van B&W weten of er overleg met Leudal en de provincie plaatsvindt en of zij zich geen zorgen maken.’ In de brief wijzen de organisaties op de aantasting van het leefklimaat en het belang van de toeristische sector rond de Maasplassen en het Designer Outlet. Die krijgen volgens de briefschrijvers straks ook allemaal met stankoverlast te maken.

Aandacht
Een woordvoerder van de gemeente Roermond heeft laten weten dat het college nog geen standpunt heeft ingenomen over de ontwikkelingen op Zevenellen en daar ook nog geen overleg over heeft gehad. ‘We zullen deze zorgen zeker bij de provincie als bevoegd gezag en bij Leudal onder de aandacht brengen.’ Stankoverlast zou volgens de provincie niet te verwachten zijn, omdat de afstand te groot zou zijn. Ook de dorpsraad van Buggenum maakt zich echter grote zorgen over de mestverwerking en heeft bezwaar aangetekend tegen de vergunningen die voor de eerste fabriek zijn verleend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen