PFAS-verontreiniging op bedrijventerrein Ittervoort

Foto: John Hölsgens

ITTERVOORT – Op het bedrijventerrein Ittervoort is een verontreiniging aangetroffen. Het gaat hoofdzakelijk om PFAS.

De komende 3 tot 4 maanden worden benut om nader onderzoek uit te voeren naar de aard en omvang van de verontreiniging alsmede de herkomst hiervan.

Bestemmingsplan
De aangetroffen verontreiniging vormt volgens de gemeente geen direct gevaar voor de volksgezondheid. Op basis van de bevindingen uit nader onderzoek, zal de gemeente maatregelen nemen. Gelet op de aangetroffen verontreiniging onderzoekt het college de gevolgen voor de uitvoerbaarheid van het bestemmingsplan. Dit betekent onder meer dat de inhoudelijke behandeling van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Ittervoort 4e fase verplaatst wordt naar de commissievergadering fysiek van 27 oktober en de raadsvergadering van 10 november.

Reacties