Asbroekerheide moet Drentse Dwingelderveld voor zich dulden

Foto: Pixabay - philm1310 (CC0-Public Domain)

ROGGEL – Oké, natuurgebied de Asbroekerheide in Roggel is niet het ‘stilste plekje van Nederland’. Die eer ging dinsdag naar het Drentse Dwingelderveld. Maar zoals wethouder Martens al over de nominatie zei: ‘Voor mijn gevoel hebben we al een hele mooie winst behaald.’

De verkiezing werd georganiseerd door de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG), ter ere van haar vijftigjarig bestaan.

Limburg
De Asbroekerheide – gelegen tussen Roggel en Heibloem – bleek uit provinciale metingen tussen 2003 en 2019 in ieder geval wél het rustigste stiltegebied in Limburg, met een geluidsniveau van 30 decibel bij de laatste meting. Ook Haaksbergerveen in Overijssel was genomineerd voor de nationale prijs.

Reacties