Onrust op Sint Charles: personeel per 1 september ’s nachts afwezig?

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Op Woonzorgcentrum Sint Charles in Heythuysen is onrust onder bewoners ontstaan, omdat binnen Land van Horne zou zijn besloten met ingang van 1 september niet langer één of meer personeelsleden ’s nachts aanwezig te laten zijn in het pand.

Die informatie hebben bewoners met stelligheid en informeel vernomen van personeelsleden.

Vertrouwen
Vreemd is dat bewoners formeel van directie noch bestuur tot op heden iets hebben vernomen over zulke plannen. Bewoners hebben veelal voor huisvesting op Sint Charles gekozen omdat men kon rekenen op 24-uurszorg. Verder blijkt er weinig of geen vertrouwen te zijn in een formele klachtenprocedure, omdat die geen waarneembaar effect sorteert. Reden voor de maatregelen zou een opgelegde bezuiniging zijn.

Beloningen
Dat roept vragen op bij raadslid Mathieu Wagemans (Ronduit Open) die constateert dat beloningen voor bestuurders, zelfs naar eigen opvattingen, aan de hoge kant zijn: boven de 200.000 euro. ‘De zorg in de zorg is kennelijk nogal eenzijdig gericht’, schrijft Wagemans in een brief aan de burgemeester over deze kwestie.’Natuurlijk valt het bovenstaande deels buiten uw verantwoordelijkheid, maar mij lijkt dat het bovenstaande ook vragen oproept op het terrein van veiligheid, in het bijzonder ’s nachts’, gaat Wagemans verder. ‘Kan men erop vertrouwen dat bewoners, die vaak zeer zorgafhankelijk zijn, ’s nachts in staat zijn in geval van calamiteiten adequaat de maatregelen te treffen die noodzakelijk zijn?’ Wagemans vraagt de burgemeester de betrokken instanties en inspecties te informeren, zodat de nieuwe situatie kan worden beoordeeld volgens de regels die daarvoor staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen