Visvijver Quasven in Roggel niet langer voor iedereen toegankelijk

Foto: Pixabay - Gaertringen (CC0-Public Domain)

ROGGEL – Visvijver Quasven in Roggel is niet langer voor iedereen toegankelijk. De plas, die eerder werd verhuurd aan hengelsportvereniging Leudal, is sinds maandag afgesloten door Recreatiepark De Leistert.

Dit besluit is mede ingegeven door de overlast die werd ervaren door de vrije toegankelijkheid: vuur stoken, ongeoorloofd kamperen en ongeoorloofde toegang tot campingterrein.

Alternatief
De gemeente Roggel en Neer had in het verleden een overeenkomst gesloten, waarbij het visrecht van het water aan de Schansdijk voor hengelsportvereniging Leudal werd verleend tot en met 31 december 2011 en daarna telkens stilzwijgend werd verlengd. Het gebied waarin het Quasven ligt, is onderdeel van Recreatiepark De Leistert. Door de gemeente en het recreatiepark werd afgesproken dat het gebruik van de visvijver kon worden voortgezet, totdat dit gebruik als gevolg van bedrijfsontwikkelingen op het recreatiepark onwenselijk zou zijn. Daarnaast heeft de gemeente toezegging gedaan te zoeken naar een alternatieve locatie voor de leden van de hengelsportvereniging. Om die reden is visvijver Kerreven in Heythuysen verbeterd en uitgebreid als alternatief voor visvijver Quasven.

Reacties