Conflict tussen adviesbureau Billinq en burgemeester over project woonwagenlocatie

Foto: John Hölsgens

LEUDAL –  Billinq, het Rotterdamse adviesbureau dat door de gemeente Leudal was ingehuurd om de realisatie van vier extra standplaatsen op woonwagenlocatie Molenzicht in Heythuysen te begeleiden, heeft ruzie met burgemeester Schmalschläger.

De gemeente stopte begin 2020 de samenwerking omdat ze niet tevreden was over Billinq. Het adviesbureau heeft nu een klacht ingediend over de burgemeester.

Traag
De woonwagens worden in september geplaatst. De voortgang van het project verliep zeer traag, tot ergernis van de bewoners. Voor de gemeente reden om in te grijpen. Begin maart werd een ander bureau ingeschakeld. Billinq is daar woest over. De juridisch adviseur van de organisatie, Edwin Leeuwenburgh, verklaarde vrijdag tegenover Dagblad De Limburger dat het bureau onnodig reputatieschade is toegebracht, onder meer door de manier waarop met de woonwagenbewoners is gecommuniceerd hierover. Volgens Leeuwenburgh is het aantrekken van het nieuwe bureau bovendien onrechtmatig verlopen.

Commissie
Leeuwenburgh heeft de klacht tegen de burgemeester ingediend, omdat zij woonwagenzaken in haar portefeuille heeft. Hij wil dat haar handelen onderzocht wordt. De klacht zal worden afgehandeld door de klachtencommissie zo liet een woordvoerder van de gemeente aan de krant weten. De gemeente en Billinq onthouden zich verder voorlopig van commentaar op de kwestie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen