Balkon Beweegdag op Bruggerhof

HUNSEL – Vrijdag was de eerste Nationale Balkon Beweegdag. Op meer dan 150 woonzorglocaties door heel Nederland werd dat gevierd. De opening vond plaats in aanwezigheid van Sjaak Swart op één van de mooiste balkons van Nederland: het balkon van de Koninklijke Loge in de Johan Cruijff ArenA.

Maar ook Leudal kwam in beweging tijdens dit initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Samen met de beweegcoaches van Leudal Leeft konden de senioren van Woonzorgcentrum Bruggerhof in Hunsel meedoen met het sportieve evenement.

Weerstand 
‘Al verschillende keren zorgden we voor beweging bij de senioren in Leudal, ook vóór de coronatijd. Nu moet het uiteraard op gepaste afstand. Maar het is voor hen erg belangrijk om in beweging te blijven en hun weerstand op peil te houden. Daarnaast is het natuurlijk vooral erg leuk. Ouderen kijken echt uit naar deze beweegmomenten. Daarom lieten we een initiatief als dit natuurlijk niet aan ons voorbij gaan’ zegt beweegcoach Matti.

Shirtjes
Samen met haar collega Pleun verzorgde Matti een hele reeks van oefeningen. Vooraf hadden ze al speciale sportshirtjes en water bij de deelnemers in Hunsel naar binnen ‘gehengeld’. De senioren gingen voortvarend aan de slag en genoten daarna nog van een Beweegbingo, waarbij het klassieke spel gekoppeld werd aan extra lichaamsbeweging. Al met al was het een zonnige, vrolijke vrijdagochtend, die weer wat extra kleur bracht in Bruggerhof.

 

Reacties