Milieupark in Roggel vanaf 12 mei weer geopend

Foto: John Hölsgens

ROGGEL – Vanaf dinsdag 12 mei wordt het milieupark in Roggel weer geopend.

De sluiting van het park en de rommel die vervolgens ontstond bij de mini-milieuparken in diverse kernen riepen veel onvrede op. D66 stelde er vragen over aan het college en stelde naast spoedige opening een roulatiesysteem voor.

Maatregelen
Het milieupark zal echter op reguliere tijden geopend zijn: op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 12.30 tot 16.30 uur. Op zaterdag van 8.30 uur tot 14.00 uur. Op zon- en feestdagen is het milieupark gesloten. In verband met corona blijven ook op het milieupark in Roggel maatregelen van toepassing. Instructies van medewerkers moeten altijd opgevolgd worden en er mogen maximaal maar vijf auto’s tegelijk toe op het terrein. Dit kan -zeker op drukke tijdstippen- lange wachtrijen opleveren. Zodra medewerkers zien dat de wachtrij langer is dan voor sluitingstijd kan worden verwerkt, worden bezoekers daarvan op de hoogte gesteld. De brengvoorziening voor tuinafval aan de Conenweg in Baexem blijft overigens tot en met oktober geopend, elke zaterdag van 8.30 uur tot 16.30 uur.

Voorbehoud
De gemeente liet weten ervan uit te gaan dat de dienstverlening op de milieuparken nu kan worden voortgezet. Mocht er vanwege ontwikkelingen, zoals ziekte onder medewerkers, besloten worden toch in te grijpen dan wordt dat altijd gecommuniceerd via de websites www.rdmaasland.nl en www.mijnafvalwijzer.nl.

Reacties