D66 vraagt om roulatiesysteem openingstijden milieuparken

Foto: John Hölsgens

LEUDAL – Kort geleden vroeg de gemeente Leudal aan haar inwoners om een beetje mee te werken en denken ten aanzien van de overvolle milieuparken. In diverse kernen binnen de gemeente wordt het daar een rommeltje. Iedereen is flink aan het opruimen en dat levert dermate veel troep op, dat er overlast ontstaat voor de omwonenden van die milieuparken.

Op onze Facebookpagina gingen lezers flink los op dat bericht. Daar komt bij dat sinds 21 maart is het milieupark in Roggel gesloten is. Er waren te veel medewerkers ziek.

Files
Zijn deze nog niet beter? Waarom duurt de sluiting zolang? D66 wil dat ook weten en heeft bij monde van raadslid André Kierkels nu vragen daarover gesteld aan de wethouder. Ook wil Kierkels weten of de gemeente Leudal bereid om RD Maasland op te roepen om op zijn minst een roulatiesysteem op het gebied van openingstijden van de milieuparken in te lasten. Zo zouden inwoners van Leudal dichter bij huis een storting kunnen doen, waardoor in de coronatijd ook geen files ontstaan bij de mlieuparken. Uiteraard wil de partij ook graag horen wanneer het Milieupark in Roggel weer volledig opengaat.

Reacties