‘Duitse dag’: grenstoezicht start dit weekend al op vrijdag

Foto: Wikipedia - Adnergje (CC BY-SA 1.0)

LIMBURG – Ook dit weekend zal de marechaussee een ontmoedigingsbeleid voeren bij de grensovergangen tussen Duitsland en Nederland. Het grenstoezicht start al op vrijdag 1 mei, van oudsher een drukke ‘Duitse dag’ in onze regio.

Het beleid is nog steeds dat ontmoedigd wordt om de grens over te gaan voor alleen boodschappen of een dagje uit.

Noodzakelijk
De veiligheidsregio heeft gisteren ook kennis genomen van de oproep van de Duitse overheid om ook de komende weken alleen de grens over te gaan als dit strikt noodzakelijk is. Het doen van boodschappen of een dagje uit valt hier niet onder. Het beleid van de Duitse overheid sluit daarmee aan bij het beleid van de Veiligheidsregio Limburg-Noord en de Nederlandse overheid, als het gaat om het grensverkeer.

Kooptoeristen
De afgelopen weken is het aantal Duitsers dat een bezoek brengt aan onze regio tot een minimum is gedaald. Het grenstoezicht heeft wel als gevolg dat er files ontstaan aan de grensovergangen, waardoor het aan de grens druk kan overkomen. Maar die ‘drukte’ zegt natuurlijk niks over eventuele drukte in onze regio, want die bleef uit. De veiligheidsregio beseft heel goed dat er ondernemers zijn die voor een groot deel afhankelijk zijn van de Duitse kooptoerist, maar geeft aan te hopen op begrip. De maatregelen die genomen zijn en die nog voortduren zijn nodig om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Grote groepen Duitse kooptoeristen dragen hier dan niet aan bij, aldus de Veiligheidsregio in een persbericht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen