Bewoner AZC Baexem positief getest op coronavirus

Foto: John Hölsgens

BAEXEM – Afgelopen weekend is een bewoner van het AZC Baexem positief getest op het coronavirus. Alle leden van het gezin zijn in quarantaine geplaatst. Daarnaast zijn andere passende maatregelen genomen.

Dit houdt onder andere in dat de bewoners hun eigen kamer niet mogen verlaten. Daarnaast hebben ze eigen sanitaire voorzieningen en krijgen ze hun dagelijkse maaltijden en andere primaire levensmiddelen uitgereikt.

Instensief
Medewerkers van GZA (Gezondheidszorg Asielzoekers) op het AZC houden de gezondheidstoestand van het gezin en overige bewoners zorgvuldig in de gaten. Locatiemanager Miranda Gezel: ‘De gemeente Leudal en het AZC Baexem werken pro-actief en intensief samen om verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. De gezondheid en medische veiligheid van onze bewoners, onze medewerkers en buurtgenoten staat hierbij uiteraard voorop. De afgelopen weken hebben we veel tijd en aandacht besteed aan zowel voorlichting, als aan het naleven van de voorschriften en adviezen van het kabinet, het RIVM en de regionale GGD’s.’

Reacties