Noodverordening veiligheidsregio Limburg-Noord aangescherpt

Foto: Pixabay - lumpi (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord, Antoin Scholten, heeft op donderdag 2 april 2020 en daarna op vrijdag 3 april een nieuwe noodverordening vastgesteld.

In deze verordeningen zijn aanvullende, verscherpte maatregelen opgenomen ten opzichte van de noodverordening van 27 maart. Dit alles om de verdere verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen.

Toilet
Met deze aanvullingen op de noodverordening sluiten de gemeenten van Veiligheidsregio Limburg-Noord maximaal aan bij het landelijke beleid. Het is nu verboden sanitaire voorzieningen, in de vorm van gemeenschappelijke toilet-, was- en douchevoorzieningen, zowel op of bij recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kleinschalige kampeerveldjes als bij parken, natuurgebieden, jachthavens en stranden geopend te houden.

BOA’s
Om maximaal toe te kunnen zien op de handhaving van de noodverordening wordt de capaciteit van de bijzonder opsporingsambtenaren (BOA) uitgebreid. Door deze aanvulling zijn de BOA’s van de provincie, RUD Limburg Noord, wildbeheereenheden en Servicecentrum MER nu ook opgenomen in de noodverordening. De nu geldende noodverordening is vrijdagmiddag per onmiddellijke ingang van kracht gegaan. Ondanks het mooie weer dat voor deur staat, vertrouwt de veiligheidsregio erop dat iedereen de noodverordening naleeft.

Reacties