Henneppand in Nunhem gaat half jaar op slot: Hongaren kunnen niet terug

Foto: Facebook Politie Leudal

NUNHEM – Burgemeester Schmalschläger heeft besloten dat het woonhuis in Nunhem, waar in december een hennepkwekerij werd aangetroffen, voor zes maanden op slot gaat.

Toen die sluiting werd aangekondigd, in februari al, tekenden de Hongaarse bewoners daar geen bezwaar tegen aan omdat ze van plan waren om dat halve jaar in hun eigen land door te brengen. De coronacrisis gooide echter roet in het eten.

Vakantieparken
Nu de grenzen dicht zijn kunnen de Hongaren nergens heen. ‘Het is nu heel moeilijk om ergens een betaalbaar appartement voor zes maanden te vinden’ verklaarden zij tegenover L1. Hun advocaat had de gemeente Leudal gevraagd om de sluiting op te schorten tot na de coronacrisis, maar daar had de gemeente geen trek in. ‘Ik volg bij handhaving de landelijke richtlijnen inzake het coronavirus. Landelijk geldt de afspraak dat tijdens de coronacrisis niemand in Nederland uit huis mag worden gezet, met uitzondering van criminele activiteiten zoals bijvoorbeeld wietkwekerijen’ schreef burgemeester Schmalschläger aan de bewoners. Ze geeft daarbij aan dat er nog genoeg vakantieparken zijn waar de bewoners eventueel terecht zouden kunnen.

Reacties