Jong en oud in actie met beweegcoaches en Ben Bizzie

Foto: Negen

LEUDAL – Voorlopig zijn we door het coronavirus nog een tijdje letterlijk beperkt in onze bewegingsvrijheid. De beweegcoaches van Negen zorgen daarom samen met Ben Bizzie bij de mensen thuis voor beweging.

Bewegen kan gelukkig de hele dag door, zowel binnen als buiten. Het houdt ons fit en gezond, juist in deze tijd is dat heel belangrijk. De beweegcoaches van Negen helpen daar bij en brengen jong én oud in beweging.

Thuisgym
Voor basisschoolkinderen is Ben Bizzie Thuisgym ontwikkeld. Zo kunnen de kinderen (en hun ouders) tussen het leren door of op een later moment lekker in beweging komen. De thuisgym bestaat elke week uit een leskaart met een thema en voorbeeldfilmpjes. De kinderen kunnen thuis zelf aan de slag met de opdrachten. Naast de leskaarten verzorgt Ben Bizzie elke dag een sportieve activiteit en deelt hij beweegtips en gezonde recepten. Alles is te vinden op deze site.

Kras & krachtig
Voor ouderen hebben de beweegcoaches ook veel in huis, om mensen in hun thuisomgeving in beweging te brengen. Iedereen kan meedoen, op zijn of haar manier. Aan de hand van allerlei beweegoefeningen en -video’s, die zowel offline als online, gedeeld worden kunnen mensen zelf aan de slag. De beweegmogelijkheden worden gedeeld via lokale media en op de websites van lokale beweegprojecten van Negen waaronder www.gigamolenlanden.nl.

Beweeg mee
Help de beweegcoaches door alle toffe video’s, leskaarten en spellen te delen, zodat zoveel mogelijk mensen in beweging kunnen blijven! Wil je meer weten over Negen? Neem een kijkje op www.negen.nl

Reacties