Aantal woninginbraken flink gedaald in de hele provincie

Foto: Pixabay - TheDigitalWay (CC0-Public Domain)

LIMBURG – Afgelopen jaar werden er in Nederland in totaal 39.452 woninginbraken geregistreerd; 8 procent minder dan in 2018. In de provincie Limburg daalde het aantal inbraken in woningen nog sterker, met ruim 18 procent.

Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van de meest recente politiecijfers.

Spectrum
Afgelopen jaar werden er in Limburg in totaal 3.167 woninginbraken geregistreerd. Het gros van de inbraken vond plaats in Maastricht (357), Sittard-Geleen (328), Venlo (310) en Heerlen (307). Aan de andere kant van het spectrum staan de gemeenten Bergen (13) en Simpelveld (18); waar het minst vaak werd ingebroken.

Opvallend
Binnen Limburg valt Stein op in positieve zin. In deze gemeente daalde het aantal inbraken afgelopen jaar met 52,8 procent (van 142 inbraken naar 67 inbraken). In Mook en Middelaar (73,3 procent), Landgraaf (67,8 procent) en Vaals (61,1 procent) nam het aantal inbraken relatief gezien juist fors toe. Independer heeft voor de provincie Limburg een interactieve kaart gemaakt, met een ‘gemeentezoeker’. Hier zijn de cijfers voor iedere Limburgse gemeente in kaart gebracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen