Natureluur: gezellig en gezond voor de kleinsten…

Foto: Facebook Natureluur

HALER – Maandag 2 maart opent Kinderdagverblijf De Kleine Boertjes in Haler de poorten.

Dit kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar is onderdeel van Natureluur Kinderopvang. Natureluur is een groene kinderopvang wat inhoudt dat er behalve in de gezellige huiselijke locatie, ook buiten veel activiteiten plaatsvinden. Sowieso ieder dagdeel.

Buiten
Natuur maakt mensen gezond, onderzoeken hebben dit al meerdere keren aangetoond. Oerrr (van Natuurmonumenten) zet de zes belangrijkste gezondheidsredenen op een rij;

  • Bewegingsvrijheid; de opvanglocaties van Natureluur hebben enorme tuinen, waar kinderen vrijuit kunnen bewegen en elkaar niet in de weg hoeven te zitten. Buiten zijn is lekker in je hoofd en goed voor je motoriek.
  • Weerbaarheid; bij Natureluur zijn tuinen waar veel uitdaging te vinden is: van kriebelbeestjes tot bomen en boomstammen om over en in te klimmen, gras om op te liggen en zand om moddertaartjes mee te maken. Dit alles versterkt de mentale en lichamelijke weerbaarheid van kinderen.
  • Lekker slapen; natuurlijk daglicht is belangrijk voor een goed functionerende biologische klok. Daarnaast biedt Natureluur voor de jongere kinderen de mogelijkheid om in de tuin in speciaal daarvoor bestemde bedjes te slapen.
  • Minder stress; ook voor kinderen geldt dat wanneer de druk hoog is, bijvoorbeeld op school, het buiten goed toeven is. Buitenspelen heeft zelfs al een preventieve werking.
  • Vitamine D; deze vitamine speelt een belangrijke rol bij de opname van mineralen, het verstreken van het immuunsysteem en het verlagen van allerlei ziekten.
  • Goede ogen; geen televisie, computers of tablets. Buiten kun je verder weg kijken en dat is goed voor je oogspieren. Daarom adviseert ook het Oogfonds minimaal twee uur per dag buiten spelen.

Het is dus niet alleen ontzettend gezellig op de locaties van Natureluur in Haler, Heythuysen en Haelen, het is ook nog eens hartstikke gezond!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen