D66- Kamerlid Rens Raemakers met ziekteverlof

Foto: Facebook Rens Raemakers

DEN HAAG/NEER – Rens Raemakers uit Neer treedt voorlopig terug als Kamerlid van D66. Hij gaat met ziekteverlof vanwege een burn-out.

Al voor het kerstreces kon hij zijn werk niet goed meer doen. Raemakers hoopte na een paar weken rust in de periode rond Kerstmis en Oud en Nieuw weer volledig hersteld te zijn. Dat bleek niet het geval.

Zwaar
Raemakers: ‘Het valt me zwaar nu een stap terug te moeten doen. Ik ben met ongelooflijk veel plezier Kamerlid en trots op het feit dat ik onze kiezers mag vertegenwoordigen. Het advies van artsen is nu echter om mijn gezondheid voorop te stellen en de tijd te nemen voor volledig herstel. Daar ga ik me op richten. En ik hoop daarna weer met volle energie mijn Kamerwerk te kunnen oppakken.’

Vervanging
Raemakers zal tijdens zijn ziekteverlof worden vervangen door Marijke van Beukering. De 48-jarige Van Beukering was in het verleden onder meer wethouder voor D66 in de Utrechtse gemeente IJsselstein. Momenteel werkt zij als zelfstandig ondernemer in de jeugdzorg. Van Beukering is getrouwd en heeft twee kinderen. Zij wordt volgende week woensdag, 22 januari, geïnstalleerd als Kamerlid.

Reacties